Siesta!

Vi går två ensamma tjejer längs gatan med en massa festivalpackning och blir självklart snabbt erbjudna skjuts till festivalområdet. Väldigt passande, då man är där för första gången och inte riktigt kan hitta fram själv.

Väl på campingen blir man bemött av funktionärer som hjälper en att hitta en tältplats på det lilla campingområdet. Men varför kan man inte få hitta sin plats själv? De var ganska bestämda med att det skulle fyllas ut från kanterna och in. Okej, det accepterade vi. Grannarna är trevliga och erbjuder sin hjälp med att sätta upp tältet och delar med sig av sin "kylpåse" till ölen.


Skulle man ställa sig vid ingången till campingen, sträcka på sig och se ut över alla tälten, så kan man se var campingen tar slut. Men det känns positivt. Siesta har ca 4000 besökare istället för 10-30 000, som de större festivalerna drar. Det är så pass litet att man hinner träffa på samma personer flera gånger, även om de bor på andra sidan campingen.


Själva festivalområdet är inte mycket större än campingen. Det finns inte många ställen att gå till. Man kan välja att gå till en av de tre scenerna, köa i öltältet, eller sitta i gräset och mysa. Förutom den självklara langosvagnen finns det inte mycket annat käk att välja på. Men inne i centrum kunde man hitta pizzerior där festivalbesökarna glatt satt och åt. På den största scenen, Fiesta, kunde man se artister som Sahara Hotnights, Slagsmålsklubben, Peps Blodsband, Melody Club, Teddybears Sthlm m.m. De andra två scenerna kallas Casa och Chili, där Casa är den minsta scenen, och inomhus. Där fick man se bl.a. Juvelen, Consequences, Miss Li och Lamont.

På Chili fanns bl.a. Mustasch, Svenska Akademien, Animal Five och Tingsek.

Flera av artisterna på Siesta kan man även se på Hultfredsfestivalen, som drar ungefär samma biljettpris gånger fyra! Så här kan man tjäna lite pengar.


Känner du att du hör hemma i pop/indie fronten så kanske du ska besöka Siesta, där du tillsammans med andra poppare kan sjunga att ni hatar "emos". Något man faktiskt såg och hörde där. Stämningen på Siesta är helt ok, men det kan även bli spänt då det finns folk som håller sig till en speciell genre och tycker att annat inte hör hemma där.


Personligen så fanns det inte mycket på Siesta som fick mig att vilja stanna kvar där. Kanske bara själva känslan av att vara på festival och sova i tält. Jag föredrar större festivaler.

Jaana



376025-19
För att se alla bilder från Siesta!, klicka här

Kommentarer

Lämna din åsikt här:

Ditt namn:
Är du här ofta?

Din E-postadress: (För eventuellt camsex?)

Din Bloggadress/hemsida:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0